Közösségi szolgáltatások


Komatál Program

https://komatalprogram.hu/


A szakkör

https://aszakkor.hu/


Gasztrobusz

Hagyomány négy keréken

A gasztronómia, a helyi hagyományos ízvilág innovatív népszerűsítése, a lokális értékek és közösségek újszerű bemutatása hívta életre a Nemzeti Művelődési Intézet tavasszal debütáló Gasztrobuszát.

A Gasztrobusz az eseményeken a tájegységi jellegzetes ételeket kínálja, minden esetben helyi alapanyagokat használnak, így frissen készülhetnek el az ínyencségek. A finomságokat Prohászka Béla Venesz-díjas mesterszakács, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége alelnöke helyi segítőkkel a térségre jellemző receptek alapján készíti el.

A nap eseményeit a Kossuth Rádió az Országjáró c. szombati magazinműsorában élőben közvetíti.

A kulináris élmények mellett a programot a környező települések fellépőinek műsora is gazdagítja. A gyermekek és a lelkes felnőttek érdekes, kreatív Hungarikum játékokon és kvízen keresztül ismerkedhetnek meg egy-egy megye sokszínű értékeivel.

Jöjjön! Játsszon! Vegyen részt felhívásunkon!

Gyűjtsön matricákat, és értékes ajándékokat nyerhet!

  • Ha négy eseményre látogat, két bögrével ajándékozzuk meg!
  • Ha hat eseményre, akkor átveheti az Értékekre hangolódva társasjátékot, mely az egész család számára kikapcsolódást jelent.
  • Ha nyolc esemény matricáit begyűjti, egy értékes népművészeti tárggyal, egy komatállal ajándékozzuk meg!

A pontgyűjtő lapok leadásával minden vendégünk részt vesz az év végi sorsoláson, amelyen egy lakiteleki, a Hungarikum Ligetben eltölthető négyfős családi wellness-hétvégét sorsolunk ki, valamint nyertes egyéni, a kulisszák mögé is betekintő vezetéssel tekintheti meg a Nemzeti Művelődési Intézet székházát.

Figyelje Facebook-oldalunkat, hogy megtudja, hová utazik az elkövetkező héten a Gasztrobusz!

A Gasztrobusz-szolgáltatást a települési önkormányzatok kedvezményes áron igényelhetik értéknépszerűsítő rendezvényeikre, melyről bővebb tájékoztatást a titkarsag@nmi.hu e-mail címen lehet kérni.

Gasztrobusz


Kvíz kitöltések

Eddigi kvíz kitöltések száma: 116

Eddigi helyes válaszok átlaga: 15

Vendégkönyv

Nagyon jól összeszedett, tartalmas leírás, amely első olvasásra is érthető és megjegyezhető. A kvíz részben ellenőrizhető is, hogy mennyire. A kifestő is nagyon tetszett. Mondható játszva tanulásnak is.
2020-12-29

Üdvözlöm önöket! Nagyon szép az épület, melegség önti el a szívemet. Nagyon tetszik, gratulálok a kialakításhoz, és szerintem ezt minden magyar embernek látnia kellene a kicsiktől az idősebb korosztályig. Köszönöm szépen az élményt, még ha csak így képeken keresztül.
2021-02-26

Töltse le applikációnkat!

Legyen naprakész ingyenes mobilappunkkal! Járja be Ön is virtuálisan székházunkat, tartson velünk a NAPÚTON! Az interaktív alkalmazás segítségével akkor is értesülhet híreinkről, ha éppen nem használja alkalmazásunkat.

2020 Napúton - Minden jog fenntartva