, NAPÚTON

Oroszlán

Oroszlán

(a keleti állatövben: Tigris)

Elemi minősége: Tűz
Színe: Vörös
Hívószavai: Tűzözön, Földi királyság, Urunk színeváltozása, Nagyboldogasszony
07.21. - 08.21.


A csillagjegyhez tartozó hanganyag meghallgatása

Ahogyan végiggördül a szentiváni tűzkerék a domdoldalon, úgy borul lángba a nyári világ körülöttünk és bennünk. A Fénycsúcs után a hőcsúcs következik, az Oroszlán hevében a túlfűtöttség pazarló energiatöbblete árad mindenekre, a hőár tűzözönt idéző kánikula képében érkezik. Itt uralkodik a Nap, otthon van, s ahogyan a Holdnak, úgy neki sincs másik lakhelye az állatövi tizenkettesben, nem úgy, mint a többi öt bolygónak. A Rákban megnyilvánuló atyai hátterű anyai szeretetet az apai szeretet és (túl)gondoskodás váltja fel, némi rejtező marsi harciassággal. Ez nem a mennyei, égi királyság területe, hanem az égi minta alapján megvalósításra váró földi királyságé. Az Atyaságot és az Anyaságot az Apaság váltja. (Talán nem véletlen, hogy az európai gondolkodás valójában nem ismeri az égi királyságot, hiszen szava sincs az Atyára, rendre keveri az Apával – ld. a Miatyánk kezdetét latinul: Pater noster – ezért csak az Oroszlánban tud királyságot elképzelni, s így számára a Nyilas nem királyi fokozat és minőség.)

Két nagy ünnep is ezen időszakra esik, Urunk színeváltozásáé és Nagyboldogasszonyé. Urunk színeváltozásában az Atya mutatja meg magát a tanítványok előtt mérhetetlen energiaáradás képében, s hiába az energiatúlcsordulás, mégsem apai fokozatban: pontosan augusztus 6-án, az Oroszlánnak a tűz elemi minősége által tovább pontosított három egységének (Oroszlán, Nyilas, Kos) kellős közepén, az ún. Nyilas dekanátusban kapjuk meg az apain átsugárzó atyai erőt! Majd ezt követően királynői minőségben, az Ég királynőjévé mennybe emelkedő Máriaság, Nagyboldogasszony ünnepe következik az Oroszlán utolsó egységében.

Magyar népmesék
Róka koma

Tovább a NAPÚTON

Csatlakozz!

A NapútON - Ébreszteni a fényt weboldalnak már a közösségi médiában is van társoldala, melyhez itt érdemes csatlakozni:

Kvízkitöltések

Eddigi kvízkitöltések száma: 314

Eddigi helyes válaszok átlaga: 14

Vendégkönyv

Most megyünk kirándulni erre a gyönyörű helyre!!
2021-06-30

Nagyon hangulatos kiránduláson vettünk részt, csodajó volt a szervezés, sok szépet láttunk. Köszönjük szépen Lovász Henriett kísérőnknek. Köszönettel: egy kaposvári csapat nevében: Fodor-Takács Eleonóra
2021-06-29

Köszönjük szépen ezt a kirándulás és a játékot.
2021-06-28

Köszönöm ezt a remek aplikációt nagyon érdekes és tanulságos.
2021-06-13

Ma jártunk Önöknél. Igazán jól éreztük magunkat. Szeretném megkérdezni, hogy tudható-e kinek a versei hangzottak el a színházi előadás alatt. Válaszukat előre is köszönöm
2021-06-09

Üdvözlöm önöket! Nagyon szép az épület, melegség önti el a szívemet. Nagyon tetszik, gratulálok a kialakításhoz, és szerintem ezt minden magyar embernek látnia kellene a kicsiktől az idősebb korosztályig. Köszönöm szépen az élményt, még ha csak így képeken keresztül.
2021-02-26

Nagyon jól összeszedett, tartalmas leírás, amely első olvasásra is érthető és megjegyezhető. A kvíz részben ellenőrizhető is, hogy mennyire. A kifestő is nagyon tetszett. Mondható játszva tanulásnak is.
2020-12-29

Töltsd le applikációnkat!

Járd be virtuálisan székházunkat az ingyenes mobilappunkkal! Tarts velünk a NAPÚTON az interaktív alkalmazás segítségével!

2020 Napúton - Minden jog fenntartva