KOS

Kos

(a keleti állatövben: Kutya)

Elemi minősége: Tűz
Színe: Vörös
Hívószavai: Erő, Kezdet, Akarat, Feltámadás - Húsvét
03.21. - 04.20.


A csillagjegyhez tartozó hanganyag meghallgatása

Az évkör - egyik - kezdőpontja, tavaszpont, az év világos fele. A lekötöttség, a fagyok szorítása után itt kezd igazán magához térni a természet téli álmából. Fény és árnyék egyenlő arányban van jelen, ezért kitüntetett pont ez az évben (Kospontnak is hívják), itt a napéjegyenlőség ideje: az éltető Nap éves vándorútja során, vagyis a Napúton haladva Fényből itt már annyit tud adni számunkra, hogy az élet tavaszi megújulása elindulhat a Vízöntő energiákat lecsengető Halak időszakának tetszhalál-állapotából, ahogyan az a csengersimai kazettás mennyezet tábláján is látható.

A Kosra, mint magatartásmintázatra jellemző a hűség, a kitartás, a fáradhatatlanság, az őszinteség. Emellett a Kos, mint állatövi tulajdonságcsomag, az áttöréshez, a feltámadáshoz szükséges szellemi erővel, akarattal és megingathatatlan hittel írható le. Ehhez, a kozmosz dinamikus mozgatóerőit jelentő bolygótulajdonságok közül a Nap erőbenléti helyzete mellett a Mars „otthonléte”, közegteremtő szerepe szükséges. Az éves „kozmikus dramaturgia” szerint itt esedékes minden esztendőben az élet kirobbanásszerű megújulása, a feltámadás az azt biztosító áldozattal, vagyis a Nagypéntek a Húsvéttal: döntően a Kos időegységében, de mozgóünnep lévén a Bikába is átcsúszhat. Március végén találjuk Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepét is, ez Jézus fogantatásának ideje, rá kilenc hónapra, Karácsonykor születik meg az egyetemes Megváltó.

Magyar népmesék
A szállást kérő róka

Tovább a NAPÚTON

Kvíz kitöltések

Eddigi kvíz kitöltések száma: 116

Eddigi helyes válaszok átlaga: 15

Vendégkönyv

Nagyon jól összeszedett, tartalmas leírás, amely első olvasásra is érthető és megjegyezhető. A kvíz részben ellenőrizhető is, hogy mennyire. A kifestő is nagyon tetszett. Mondható játszva tanulásnak is.
2020-12-29

Üdvözlöm önöket! Nagyon szép az épület, melegség önti el a szívemet. Nagyon tetszik, gratulálok a kialakításhoz, és szerintem ezt minden magyar embernek látnia kellene a kicsiktől az idősebb korosztályig. Köszönöm szépen az élményt, még ha csak így képeken keresztül.
2021-02-26

Töltse le applikációnkat!

Legyen naprakész ingyenes mobilappunkkal! Járja be Ön is virtuálisan székházunkat, tartson velünk a NAPÚTON! Az interaktív alkalmazás segítségével akkor is értesülhet híreinkről, ha éppen nem használja alkalmazásunkat.

2020 Napúton - Minden jog fenntartva