Vízöntő v. Kanta

Vízöntő v. Kanta

(a keleti állatövben: Majom)

Elemi minősége: Levegő
Színe: Sárga
Hívószavai: Energia, Testetlenség, Megfoghatatlanság, kút, korsó, Janus-arcúság
01.21. - 02.20.


A csillagjegyhez tartozó hanganyag meghallgatása

A szigorú Bak szorításán már a Vízkereszt ünnepe is enyhít némileg, jelezvén, hogy hamarosan jelentős kozmikus energia utánpótlás érkezik. Ez a hatalmas energiáradás jelenik meg a csengersimai templomi mennyezet Vízöntő-kazettáján is. Jellegzetes képi megjelenítése még a hagyományban a kút, a korsó, vagy kanta is.

A Vízöntő rendkívüli minőséget képvisel az állatövi állapotok seregletében: térbeli értelemben is nagy kiterjedésű csillagkép, mely ráterül az őt megelőző Bakra és a rá következő Halakra is (a Janus-arcúság is ezt a két irányúságot fejezi ki). Ezért úgy tartja a hagyomány, hogy nincs önálló testi megvalósulása, szinte megfoghatatlan, különösen igaz ez nagyobb kozmikus időtávlatban, az ún. precessziós időnagyságrendben, ahol egy nagy év kb. 26 000 kis esztendőből tevődik össze. Most éppen egy olyan kozmikus korszakban élünk, ahol a Halak világhónapjának végén a Halakkal párhuzamosan érvényesülő, jelentős Vízöntő hatással kell számolnunk. Hogy mit jelent ez a mindennapokban? Tömegesedést, az emberi minőség feloldódását, leépülését; forradalmakat, azaz a belső lelki vezérlés felcserélődését külső program általi irányításra. Nem éppen kedvező jelek, de az idők teljessége, a végső megmérettetés is ehhez az időszakhoz kötődik. Az Idő Ura ítélő, mérlegelő helyzetben van, ahogyan az Makoldi Sándor homlokzati frízének középső egységén is szépen látható.

Húzd meg, ereszd meg: a Bakban már elkezdődik és a Vízöntőben bontakozik ki igazán a farsang. Míg a Vízöntő a Szaturnusz bolygóminőség másik otthona, s itt még a „pazarlásnak”, a féktelen energiaáradásnak gátat kell vetni, de a rejtező jupiteri erő azért némi teret enged a törvény szigorát bontó farsangi bolondozásnak.

Magyar népmesék
A mindent járó malmocska

Tovább a NAPÚTON

Kvíz kitöltések

Eddigi kvíz kitöltések száma: 116

Eddigi helyes válaszok átlaga: 15

Vendégkönyv

Nagyon jól összeszedett, tartalmas leírás, amely első olvasásra is érthető és megjegyezhető. A kvíz részben ellenőrizhető is, hogy mennyire. A kifestő is nagyon tetszett. Mondható játszva tanulásnak is.
2020-12-29

Üdvözlöm önöket! Nagyon szép az épület, melegség önti el a szívemet. Nagyon tetszik, gratulálok a kialakításhoz, és szerintem ezt minden magyar embernek látnia kellene a kicsiktől az idősebb korosztályig. Köszönöm szépen az élményt, még ha csak így képeken keresztül.
2021-02-26

Töltse le applikációnkat!

Legyen naprakész ingyenes mobilappunkkal! Járja be Ön is virtuálisan székházunkat, tartson velünk a NAPÚTON! Az interaktív alkalmazás segítségével akkor is értesülhet híreinkről, ha éppen nem használja alkalmazásunkat.

2020 Napúton - Minden jog fenntartva