, NAPÚTON

Skorpió v. Ollós

Skorpió v. Ollós

(a keleti állatövben: Kígyó)

Elemi minősége: Víz
Színe: Kék
Hívószavai: Küzdelem, Szellemiség, Elmúlás, Magvetés, János evangélista
10.23. - 11.22.


A csillagjegyhez tartozó hanganyag meghallgatása

A Skorpió időszaka a küzdelem színtere az esztendő körén belül, a testiség és a szellemiség elválásának ideje. Ami a testiség szintjén elmúlásra ítéltetett, földbe kerül, új életnek anyagi alapot adva: ez a fizikai halál, s egyben a magvetés ideje is. Ilyenkor emlékezünk halottainkra is. De a magasrendű szellemiség szárnyalása is ekkor esedékes, e földi rendszerből való kilépés útján. Szent János evangélista képjele a Sas, mely a szárnyaló, a test béklyóját elhagyó szellemiség megidézője. A Skorpió küzdelme elsősorban önmagára irányul, de nem kíméli környezetét sem „ön- és közveszélyes”, ahogy mondani szokás. A csillagmítoszi hagyomány szerint a Skorpiót csak önmaga, vagy egy másik Skorpió győzheti le. Küzdelmének tétje önmaga testiségének meghaladása (a Skorpió a nemiség területe az emberi test zodiákusán belül), melynek eredményeként a legmagasabb rendű szellemiség felé nyílik meg az út számára. A küzdelem harcias közegének megteremtője az e helyen otthonában tartózkodó Mars bolygóminőség, de a rejtett Szaturnuszi erő sem a békés megoldásra sarkallja a Skorpiót.

A csengersimai kazettás mennyezet Skorpióval azonosított tábláján e hónapnak már egy másik, a Hold járása szerint pontosított részegységét, a szarvas(ságo)t jeleníti meg.

Ha kilépünk az állatövi tájékozódás mezejéből, s nem csak a Tejútrendszerünk irányába igyekszünk kitekinteni, eggyel magasabb szinten a ma ismert Univerzum középpontjának irányát jelöli ki a Skorpió, mint csillagkép, együtt „égabroszi” környezetének más csillagképeivel (Sagittarius, Centaurus).

Magyar népmesék
Az égig érő paszuly

Tovább a NAPÚTON

Csatlakozz!

A NapútON - Ébreszteni a fényt weboldalnak már a közösségi médiában is van társoldala, melyhez itt érdemes csatlakozni:

Kvízkitöltések

Eddigi kvízkitöltések száma: 314

Eddigi helyes válaszok átlaga: 14

Vendégkönyv

Most megyünk kirándulni erre a gyönyörű helyre!!
2021-06-30

Nagyon hangulatos kiránduláson vettünk részt, csodajó volt a szervezés, sok szépet láttunk. Köszönjük szépen Lovász Henriett kísérőnknek. Köszönettel: egy kaposvári csapat nevében: Fodor-Takács Eleonóra
2021-06-29

Köszönjük szépen ezt a kirándulás és a játékot.
2021-06-28

Köszönöm ezt a remek aplikációt nagyon érdekes és tanulságos.
2021-06-13

Ma jártunk Önöknél. Igazán jól éreztük magunkat. Szeretném megkérdezni, hogy tudható-e kinek a versei hangzottak el a színházi előadás alatt. Válaszukat előre is köszönöm
2021-06-09

Üdvözlöm önöket! Nagyon szép az épület, melegség önti el a szívemet. Nagyon tetszik, gratulálok a kialakításhoz, és szerintem ezt minden magyar embernek látnia kellene a kicsiktől az idősebb korosztályig. Köszönöm szépen az élményt, még ha csak így képeken keresztül.
2021-02-26

Nagyon jól összeszedett, tartalmas leírás, amely első olvasásra is érthető és megjegyezhető. A kvíz részben ellenőrizhető is, hogy mennyire. A kifestő is nagyon tetszett. Mondható játszva tanulásnak is.
2020-12-29

Töltsd le applikációnkat!

Járd be virtuálisan székházunkat az ingyenes mobilappunkkal! Tarts velünk a NAPÚTON az interaktív alkalmazás segítségével!

2020 Napúton - Minden jog fenntartva