, NAPÚTON

Mérleg v. Mérő

Mérleg v. Mérő

(a keleti állatövben: Sárkány)

Elemi minősége: Levegő
Színe: Sárga
Hívószavai: Harmóniateremtés, Menedék, Törvény, Számadás, Ítélet, Szent Mihály
09.23. - 10.22.


A csillagjegyhez tartozó hanganyag meghallgatása

Az év sötét felére érkezünk a Mérlegben. Amit a Szűz számba vett, rendszerezett, e szakában az esztendőnek mérlegre is kell tenni. Elegendő lesz-e ami rendelkezésre áll a következő életújulásig, hiszen a menedékbe húzódó élet számára tartalékot kell képezni. A bárka, hintó, kalap jellegzetes képjelei a Mérlegnek. A Mérleg állatövi egységét a csengersimai kazettás mennyezeten a bárka-képlet idézi elénk. A harmóniateremtés igyekezete a Vénusz otthonlétére utal, de itt már az erőben lévő Szaturnusszal is számolni kell, aki kíméletlen ítész. Aki itt nem tud számot adni arról, amit végzett, aki mérlegre téve tetteit, lelkét, kevésnek találtatik, az szükségképpen aláhullik, de a vénuszi jelenlét évköri szinten még biztosítja, hogy az ítélet nem fajul mindent elsöprő, véres drámává. A Kos életindító robbanásával szemben Szent Mihály mindent mérlegre tevő, ítélő, kiegyensúlyozó mozdulata áll. Kettejük napéjegyenlőségi tengelykapcsolata biztosítja világunk labilis egyensúlyi állapotát.

Itt ismét egy sárkánnyal találkozunk az évkört bejáró utunk során: Szent Mihály az égi sárkánnyal megküzdvén, leveti azt a Földre.

Ekkor zajlik a szüret is, melynek során a magállapotba zárt szellemi energia felszabadul, s majd – átlényegülés útján – új minőséget teremt: újbort, azaz Krisztus vérét!

Magyar népmesék
A talléros kalap

Tovább a NAPÚTON

Csatlakozz!

A NapútON - Ébreszteni a fényt weboldalnak már a közösségi médiában is van társoldala, melyhez itt érdemes csatlakozni:

Kvízkitöltések

Eddigi kvízkitöltések száma: 314

Eddigi helyes válaszok átlaga: 14

Vendégkönyv

Most megyünk kirándulni erre a gyönyörű helyre!!
2021-06-30

Nagyon hangulatos kiránduláson vettünk részt, csodajó volt a szervezés, sok szépet láttunk. Köszönjük szépen Lovász Henriett kísérőnknek. Köszönettel: egy kaposvári csapat nevében: Fodor-Takács Eleonóra
2021-06-29

Köszönjük szépen ezt a kirándulás és a játékot.
2021-06-28

Köszönöm ezt a remek aplikációt nagyon érdekes és tanulságos.
2021-06-13

Ma jártunk Önöknél. Igazán jól éreztük magunkat. Szeretném megkérdezni, hogy tudható-e kinek a versei hangzottak el a színházi előadás alatt. Válaszukat előre is köszönöm
2021-06-09

Üdvözlöm önöket! Nagyon szép az épület, melegség önti el a szívemet. Nagyon tetszik, gratulálok a kialakításhoz, és szerintem ezt minden magyar embernek látnia kellene a kicsiktől az idősebb korosztályig. Köszönöm szépen az élményt, még ha csak így képeken keresztül.
2021-02-26

Nagyon jól összeszedett, tartalmas leírás, amely első olvasásra is érthető és megjegyezhető. A kvíz részben ellenőrizhető is, hogy mennyire. A kifestő is nagyon tetszett. Mondható játszva tanulásnak is.
2020-12-29

Töltsd le applikációnkat!

Járd be virtuálisan székházunkat az ingyenes mobilappunkkal! Tarts velünk a NAPÚTON az interaktív alkalmazás segítségével!

2020 Napúton - Minden jog fenntartva