, NAPÚTON

Ikrek v. Kettős

Ikrek v. Kettős

(a keleti állatövben: Egér, v. Patkány)

Elemi minősége: Levegő
Színe: Sárga
Hívószavai: Felemelkedés, Információ, Hunor és Magyar útja (Testvér-barátság), Kiáradás (Pünkösd) - Garabonciás
05.21. - 06.20.


A csillagjegyhez tartozó hanganyag meghallgatása

A testi jólét gyarapodását szükségképpen a szellemi-lelki emelkedésnek kell követnie. Az Ikrek idején megjelenő küzdelem nem egymás ellen, hanem egymásért, lelki nemesedésünkért folyik. Hunor és Magyar viselkedésmintája nekünk, magyaroknak kiemelt életpélda, a testvér-barátság útja. (A Halak időszakában esedékes káini modell ennek derékszöges ellentéte, melyben az egyik fél csak a másik rovására tudja saját előre jutását elképzelni – többnyire a másik életének kioltása árán.)

A Hétbolygó-rendszer leggyorsabb bolygója van itt otthon, a Merkur, vagyis a kommunikáció, az információ itt meghatározó szerepű. Ő a hírek felelőse, az égi Hírnök, de egyben a kereskedők és tolvajok oltalmazója is. A felszállást, az emelkedést egy virtuális bolygóminőség, a felszálló Holdcsomópont, vagyis a Sárkányfej erőbenléte biztosítja. Az emelkedés lehetőségének másik kozmikus forrásaként ezen térbeli állatövi stációnál, pontosabban a Bika és az Ikrek csillagképe között metszi a Napút a Tejút csillagösvényét, kitekintést nyújtva a tágabb Univerzum irányába. A magasabb rendű tudás megszerzésére törekszik a mi hagyományunk Garabonciása is, aki az Ikrek tulajdonságok képviseletében sárkányon lovagol, vihart támaszt, vagyis a megszerzett magasabb tudással és erővel még nem tud gazdálkodni, nem tudja megzabolázni azt. Hogy mégsem válhat parttalan pusztító erővé, arról az itt rejtett erőben lévő Vénusz gondoskodik. Az emelkedésről legszebben ezen időszak gyönyörű ünnepe, a Pünkösd vall számunkra. A harmadik isteni személyt jelentő Szentlélek eljövetelének, kiáradásának ünnepe minden évben számunkra valóvá, foghatóvá teszi a megfoghatatlant: a Lélek e világban való működését.

Az Ikrek téridő egységével szemben helyezkedik el a Nyilas, mellyel az évkörön és az ekliptikán belül egy tengelyt alkot, s a hagyomány szerint ez az Élet tengelye.

Magyar népmesék
A két aranyhajú fiú

Tovább a NAPÚTON

Csatlakozz!

A NapútON - Ébreszteni a fényt weboldalnak már a közösségi médiában is van társoldala, melyhez itt érdemes csatlakozni:

Kvízkitöltések

Eddigi kvízkitöltések száma: 319

Eddigi helyes válaszok átlaga: 14

Vendégkönyv

Most megyünk kirándulni erre a gyönyörű helyre!!
2021-06-30

Nagyon hangulatos kiránduláson vettünk részt, csodajó volt a szervezés, sok szépet láttunk. Köszönjük szépen Lovász Henriett kísérőnknek. Köszönettel: egy kaposvári csapat nevében: Fodor-Takács Eleonóra
2021-06-29

Köszönjük szépen ezt a kirándulás és a játékot.
2021-06-28

Köszönöm ezt a remek aplikációt nagyon érdekes és tanulságos.
2021-06-13

Ma jártunk Önöknél. Igazán jól éreztük magunkat. Szeretném megkérdezni, hogy tudható-e kinek a versei hangzottak el a színházi előadás alatt. Válaszukat előre is köszönöm
2021-06-09

Üdvözlöm önöket! Nagyon szép az épület, melegség önti el a szívemet. Nagyon tetszik, gratulálok a kialakításhoz, és szerintem ezt minden magyar embernek látnia kellene a kicsiktől az idősebb korosztályig. Köszönöm szépen az élményt, még ha csak így képeken keresztül.
2021-02-26

Nagyon jól összeszedett, tartalmas leírás, amely első olvasásra is érthető és megjegyezhető. A kvíz részben ellenőrizhető is, hogy mennyire. A kifestő is nagyon tetszett. Mondható játszva tanulásnak is.
2020-12-29

Töltsd le applikációnkat!

Járd be virtuálisan székházunkat az ingyenes mobilappunkkal! Tarts velünk a NAPÚTON az interaktív alkalmazás segítségével!

2020 Napúton - Minden jog fenntartva