, NAPÚTON

Halak

Halak

(a keleti állatövben: Kakas, v. Madár)

Elemi minősége: Víz
Színe: Kék
Hívószavai: Mélylátás, Megérzés, Káin - Ábel útja, Halál – Megváltó
02.21. - 03.20.


A csillagjegyhez tartozó hanganyag meghallgatása

A farsangi mulatságok végeztével a halálba avatódunk be. Ez nem a Skorpió időszakában esedékes fizikai elmúlás, hanem a tetszhalál, a várakozás állapota.

A természet tavaszi feltámadásához a halálon keresztül vezet az út. A Halak jellegadó viselkedését Káin és Ábel, vagy Romulus és Remus példája mutatja. Itt nem az egymást segítő, a másikat magasabb szintre emelő küzdelemről van szó, hanem a másik fél megsemmisítését célzó élet-halál harcról. Kevés az energia, kifogytak a tartalékok, megállni látszik az idő, a tájékozódás elbizonytalanodik. Homályos, tengermélyi létben „úszkálunk”, eközben segítenek a megérzések, kialakul a mélylátás képessége. Ez a halál-tengely másik végpontja, vele szemben a Szűz található. Vénusz erőbenléte mutatja csupán, hogy magasabb rendű cél van a háttérben, a feltámadáshoz az Atya szeretetét hozó Megváltó áldozatán át juthatunk el.

A Halak kedvezőtlen tulajdonságainak kibontakozását nem az évköri időnagyságrendben élhetjük meg igazán, hanem éppen korunkban, amikor is egy egész világhónapnyi korszak (kb. 2160 esztendő) legvégső szakaszába érve saját bőrünkön tapasztalhatjuk meg a fentebb leírt sajátosságokat. A Halak világhónapjában, azaz a Halálkorszaknak is nevezett elmúlt kétezer esztendőben hatványozottan érvényesültek az élet szempontjából negatív erőhatások, folyamatok. Nem véletlen tehát, hogy éppen e kor hajnalán születik a Földre Isten fia, Jézus Krisztus, Megváltónk. Az ő példája az ábeli sors vállalásán keresztül mutatja meg, hogy a halál meghaladható, legyőzhető: a teljes és önkéntes áldozattal, halállal...

Magyar népmesék
A kis kakas és a sövény

Feltöltés alatt...

Tovább a NAPÚTON

Csatlakozz!

A NapútON - Ébreszteni a fényt weboldalnak már a közösségi médiában is van társoldala, melyhez itt érdemes csatlakozni:

Kvízkitöltések

Eddigi kvízkitöltések száma: 319

Eddigi helyes válaszok átlaga: 14

Vendégkönyv

Most megyünk kirándulni erre a gyönyörű helyre!!
2021-06-30

Nagyon hangulatos kiránduláson vettünk részt, csodajó volt a szervezés, sok szépet láttunk. Köszönjük szépen Lovász Henriett kísérőnknek. Köszönettel: egy kaposvári csapat nevében: Fodor-Takács Eleonóra
2021-06-29

Köszönjük szépen ezt a kirándulás és a játékot.
2021-06-28

Köszönöm ezt a remek aplikációt nagyon érdekes és tanulságos.
2021-06-13

Ma jártunk Önöknél. Igazán jól éreztük magunkat. Szeretném megkérdezni, hogy tudható-e kinek a versei hangzottak el a színházi előadás alatt. Válaszukat előre is köszönöm
2021-06-09

Üdvözlöm önöket! Nagyon szép az épület, melegség önti el a szívemet. Nagyon tetszik, gratulálok a kialakításhoz, és szerintem ezt minden magyar embernek látnia kellene a kicsiktől az idősebb korosztályig. Köszönöm szépen az élményt, még ha csak így képeken keresztül.
2021-02-26

Nagyon jól összeszedett, tartalmas leírás, amely első olvasásra is érthető és megjegyezhető. A kvíz részben ellenőrizhető is, hogy mennyire. A kifestő is nagyon tetszett. Mondható játszva tanulásnak is.
2020-12-29

Töltsd le applikációnkat!

Járd be virtuálisan székházunkat az ingyenes mobilappunkkal! Tarts velünk a NAPÚTON az interaktív alkalmazás segítségével!

2020 Napúton - Minden jog fenntartva