, NAPÚTON

BIKA

Bika

(a keleti állatövben: Disznó)

Elemi minősége: Föld
Színe: Zöld
Hívószavai: Anyag, Megállás, Szépség, Testiség, Szent György
04.21. - 05.20.


A csillagjegyhez tartozó hanganyag meghallgatása

Az esztendő körén belüli nagy erejű tavaszkezdő robbanás után a Bika időszakában a Kos irányából érkező termékenyítő energiáknak talajt kell fogniuk. Az anyagi erők gyarapodása az elsődleges, a begyűjtés, az önépítés. A Bika szarva tülökszarv, mely a tárolásra kiválóan alkalmas. Az érzéki örömök, a zeneiség, az élvezetek, a szépség „hímporos” időszaka ez. Szép, gazdag, látványos, tartalmas szakasza az évnek, de egyben veszélyes is: ha a Bika bennragad ebben az évköri „megállóban”, önzővé, az anyagiság, a testiség rabjává is válhat, hiszen ez az egyetlen olyan évköri egység, melynek szellemi vezérlése egybeesik lelki irányultságával: nincsen, ami kimozdítsa ebből a jóleső állapotból. A következő évköri egység, az Ikrek ereje lendíti ki a megállapodottságból.

A vénuszi bolygótulajdonságok által az érzékiség, a harmónia, a zene, a szépség otthonává varázsolódik a Bika ideje, míg az erőben lévő Hold a növényi növekedés, a nedvkeringés felelőseként gondoskodik a dús vegetációról.

A Bika térbeli, csillagképi értelemben kitüntetett terület az égbolton: a Napút, vagyis az ekliptika itt találkozik a mi spirálgalaxisunkkal, a Tejúttal – mely a hagyományunkban Élő faként tételeződik –, annak is a „tetejével”.

E hónap legjelesebb ünnepe Szent György napja, a kihajtás ünnepével. Ő az, aki a hurkos farkú sárkány (Bak) rabságában sínylődő földes erők teljes felszabadításával lehetővé teszi az élet kibontakozását világunkban.

Magyar népmesék
A katona szerencséje

Tovább a NAPÚTON

Csatlakozz!

A NapútON - Ébreszteni a fényt weboldalnak már a közösségi médiában is van társoldala, melyhez itt érdemes csatlakozni:

Kvízkitöltések

Eddigi kvízkitöltések száma: 314

Eddigi helyes válaszok átlaga: 14

Vendégkönyv

Most megyünk kirándulni erre a gyönyörű helyre!!
2021-06-30

Nagyon hangulatos kiránduláson vettünk részt, csodajó volt a szervezés, sok szépet láttunk. Köszönjük szépen Lovász Henriett kísérőnknek. Köszönettel: egy kaposvári csapat nevében: Fodor-Takács Eleonóra
2021-06-29

Köszönjük szépen ezt a kirándulás és a játékot.
2021-06-28

Köszönöm ezt a remek aplikációt nagyon érdekes és tanulságos.
2021-06-13

Ma jártunk Önöknél. Igazán jól éreztük magunkat. Szeretném megkérdezni, hogy tudható-e kinek a versei hangzottak el a színházi előadás alatt. Válaszukat előre is köszönöm
2021-06-09

Üdvözlöm önöket! Nagyon szép az épület, melegség önti el a szívemet. Nagyon tetszik, gratulálok a kialakításhoz, és szerintem ezt minden magyar embernek látnia kellene a kicsiktől az idősebb korosztályig. Köszönöm szépen az élményt, még ha csak így képeken keresztül.
2021-02-26

Nagyon jól összeszedett, tartalmas leírás, amely első olvasásra is érthető és megjegyezhető. A kvíz részben ellenőrizhető is, hogy mennyire. A kifestő is nagyon tetszett. Mondható játszva tanulásnak is.
2020-12-29

Töltsd le applikációnkat!

Járd be virtuálisan székházunkat az ingyenes mobilappunkkal! Tarts velünk a NAPÚTON az interaktív alkalmazás segítségével!

2020 Napúton - Minden jog fenntartva