Hol vagyunk?

Tisztelt Látogató!
 

Szeretettel köszöntjük Önt a Nemzeti Művelődési Intézet székházában.

A Nemzeti Művelődési Intézet egy országos közművelődési szervezet, amely a hazai művelődési házak szakmai munkájához nyújt módszertani segítséget. Többek között képzésekkel, kutatásokkal, szakmai konferenciákkal, módszertani segédanyagokkal és kiadványokkal támogatja a művelődési házakban dolgozó szakemberek munkáját. Tevékenysége és szolgáltatásai a Kárpát-medencei szervezetek számára is elérhetőek.

A Nemzeti Művelődési Intézet központja a most felkeresett épületben található, ezen kívül 19 megyei igazgatósággal rendelkezik az ország 19 megyéjében.
 

Nemzeti Művelődési Intézet


Az épület alapkövét 2018. június 28-án tették le több száz szakmai partner jelenlétében. Az ünnepségen időkapszulában az utódoknak szánt, „Jövő vándora” hitvallás mellett a közösségi művelődés reformkorig visszavezethető történetéhez kapcsolódó értékeket helyeztek el, többek között folyóiratokat, Széchenyi István idézetet, Beke Pál, a Művelődési Intézet egykori igazgatójával készült kisfilmet, valamint az életet jelképező gabonamagvakat.

Az épület 2020 tavaszán készült el, de a székházavatásra a világméretű koronavírus-járvány miatt csak 2020. október 3-án került sor.

A magyar kormány támogatásával megvalósuló, közel négyezer négyzetméter hasznos alapterületű székház harmonikusan illeszkedik az alföldi tájba és a Hungarikum Liget épületegyüttesébe.

A székház stílusa, díszítése egyfajta tisztelgés elődeink előtt. Egy olyan kor előtt, amikor kultúra és a mindennapi élet elválaszthatatlanul egybeforrott. A ház a szerves műveltség értékeit, szimbólumait hordozza. Erről bővebb információkat a Napút, a Makoldi-féle mítosz és a Tudástár menüpontokban talál.


Kvíz kitöltések

Eddigi kvíz kitöltések száma: 116

Eddigi helyes válaszok átlaga: 15

Vendégkönyv

Nagyon jól összeszedett, tartalmas leírás, amely első olvasásra is érthető és megjegyezhető. A kvíz részben ellenőrizhető is, hogy mennyire. A kifestő is nagyon tetszett. Mondható játszva tanulásnak is.
2020-12-29

Üdvözlöm önöket! Nagyon szép az épület, melegség önti el a szívemet. Nagyon tetszik, gratulálok a kialakításhoz, és szerintem ezt minden magyar embernek látnia kellene a kicsiktől az idősebb korosztályig. Köszönöm szépen az élményt, még ha csak így képeken keresztül.
2021-02-26

Töltse le applikációnkat!

Legyen naprakész ingyenes mobilappunkkal! Járja be Ön is virtuálisan székházunkat, tartson velünk a NAPÚTON! Az interaktív alkalmazás segítségével akkor is értesülhet híreinkről, ha éppen nem használja alkalmazásunkat.

2020 Napúton - Minden jog fenntartva