, NAPÚTON

Hol vagyunk?

Kedves Látogató!
 

Szeretettel köszöntünk a Nemzeti Művelődési Intézet székházában.

A Nemzeti Művelődési Intézet egy országos közművelődési szervezet, amely a hazai művelődési házak szakmai munkájához nyújt módszertani segítséget. Többek között képzésekkel, kutatásokkal, szakmai konferenciákkal, módszertani segédanyagokkal és kiadványokkal támogatja a művelődési házakban dolgozó szakemberek munkáját. Tevékenysége és szolgáltatásai a Kárpát-medencei szervezetek számára is elérhetőek.

A Nemzeti Művelődési Intézet központja a most felkeresett épületben található, ezen kívül 19 megyei igazgatósággal rendelkezik az ország 19 megyéjében.
 

Nemzeti Művelődési Intézet


Az épület alapkövét 2018. június 28-án tették le több száz szakmai partner jelenlétében. Az ünnepségen időkapszulában az utódoknak szánt, „Jövő vándora” hitvallás mellett a közösségi művelődés reformkorig visszavezethető történetéhez kapcsolódó értékeket helyeztek el, többek között folyóiratokat, Széchenyi István idézetet, Beke Pál, a Művelődési Intézet egykori igazgatójával készült kisfilmet, valamint az életet jelképező gabonamagvakat.

Az épület 2020 tavaszán készült el, de a székházavatásra a világméretű koronavírus-járvány miatt csak 2020. október 3-án került sor.

A magyar kormány támogatásával megvalósuló, közel négyezer négyzetméter hasznos alapterületű székház harmonikusan illeszkedik az alföldi tájba és a Hungarikum Liget épületegyüttesébe.

A székház stílusa, díszítése egyfajta tisztelgés elődeink előtt. Egy olyan kor előtt, amikor kultúra és a mindennapi élet elválaszthatatlanul egybeforrott. A ház a szerves műveltség értékeit, szimbólumait hordozza. Erről bővebb információ a Napút, a Makoldi-féle mítosz és a Tudástár menüpontokban található.


Csatlakozz!

A NapútON - Ébreszteni a fényt weboldalnak már a közösségi médiában is van társoldala, melyhez itt érdemes csatlakozni:

Kvízkitöltések

Eddigi kvízkitöltések száma: 319

Eddigi helyes válaszok átlaga: 14

Vendégkönyv

Most megyünk kirándulni erre a gyönyörű helyre!!
2021-06-30

Nagyon hangulatos kiránduláson vettünk részt, csodajó volt a szervezés, sok szépet láttunk. Köszönjük szépen Lovász Henriett kísérőnknek. Köszönettel: egy kaposvári csapat nevében: Fodor-Takács Eleonóra
2021-06-29

Köszönjük szépen ezt a kirándulás és a játékot.
2021-06-28

Köszönöm ezt a remek aplikációt nagyon érdekes és tanulságos.
2021-06-13

Ma jártunk Önöknél. Igazán jól éreztük magunkat. Szeretném megkérdezni, hogy tudható-e kinek a versei hangzottak el a színházi előadás alatt. Válaszukat előre is köszönöm
2021-06-09

Üdvözlöm önöket! Nagyon szép az épület, melegség önti el a szívemet. Nagyon tetszik, gratulálok a kialakításhoz, és szerintem ezt minden magyar embernek látnia kellene a kicsiktől az idősebb korosztályig. Köszönöm szépen az élményt, még ha csak így képeken keresztül.
2021-02-26

Nagyon jól összeszedett, tartalmas leírás, amely első olvasásra is érthető és megjegyezhető. A kvíz részben ellenőrizhető is, hogy mennyire. A kifestő is nagyon tetszett. Mondható játszva tanulásnak is.
2020-12-29

Töltsd le applikációnkat!

Járd be virtuálisan székházunkat az ingyenes mobilappunkkal! Tarts velünk a NAPÚTON az interaktív alkalmazás segítségével!

2020 Napúton - Minden jog fenntartva