Hírek

Első nap a szakkörben

2020-11-20 14:45:00

Kérjük, csatlakozzon a Nemzeti Művelődési Intézet legújabb értékalapú közösségi portáljához! A Szakkör sokkal több egy videómegosztó oldalnál, sőt jóval többet nyújt egy közösségi felületnél is.

Törekvésünk, hogy egyrészt a pandémia okozta helyzetben hasznos ismeretekkel szolgáljunk, azaz „Tudásunkkal kézenfogva” együtt, kreatívan és aktívan teljen szabadidőnk. Másrészt a Szakkörhöz való csatlakozással egy valódi közösség tagjává is válhatunk, hiszen mikor – reményeink szerint nem is olyan sokára – újra visszatérhetünk a megszokott közösségi életünkhöz, az oldal a virtuális kapcsolódási pontokon túl a lakóhelyünkhöz legközelebb található közművelődési intézmény szakkör-lehetőségeit is tartalmazza majd.

Addig azonban – és természetesen azután is bármikor könnyen visszakereshető módon − a Szakkör oktatóanyagai lépésről-lépésre vezetik be az érdeklődőket egy-egy hagyományos szakköri tevékenység rejtelmeibe.

Szakkör nincs szakkörvezető nélkül, így a videókban az egyes tevékenységek mesterfogásaiba nálunk is felkészült szakkörvezetők avatják be az érdeklődőket, és türelmesen, tudásuk legjavát adva magyarázzák el a tennivalókat.

A videós anyagok újra és újra visszanézhetőek, mégpedig reklámmegszakítás nélkül. Az elmélyedést térítésmentesen letölthető sablonok, részletesen kidolgozott leírások, segédanyagok, kiadványajánlók színesítik, mind-mind az egyes foglalkozások alatt összegyűjtve bővítik tudásunkat.

A közművelődési intézmények értékteremtő közösségi tevékenységeivel gyorsan, könnyedén és térítési díj mentesen megismerkedhet bárki, éljen az ország határain belül, a Kárpát-medence bármely pontján vagy távolabbi diaszpórában.

A felületre a most elérhető mézeskalács-készítés, -díszítés, csipkeverés, hímzés és gyöngyfűzés fortélyain túl folyamatosan kerülnek fel a szakmailag minősített tartalmak, a csatlakozó közművelődési intézmények elérhetőségei és tájékoztatói, továbbá a szakkörvezetők ismertetői, sőt oldalunk a közeljövőben újabb és újabb funkciókkal bővül.

Ilyen például A Szakkör felület hamarosan induló webáruháza is, ahol a járványügyi helyzet miatt elmaradt adventi vásárok kínálatát felidézve a Nemzeti Művelődési Intézet biztosítja a felületet az oldalon regisztrált kézműveseknek, szakkörvezetőknek termékeik értékesítésére.

Legyen Ön is egy kreatív szakkör tagja, csatlakozzon most!



Csatlakozz!

A NapútON - Ébreszteni a fényt weboldalnak már a közösségi médiában is van társoldala, melyhez itt érdemes csatlakozni:

Kvízkitöltések

Eddigi kvízkitöltések száma: 326

Eddigi helyes válaszok átlaga: 14

Vendégkönyv

Most megyünk kirándulni erre a gyönyörű helyre!!
2021-06-30

Nagyon hangulatos kiránduláson vettünk részt, csodajó volt a szervezés, sok szépet láttunk. Köszönjük szépen Lovász Henriett kísérőnknek. Köszönettel: egy kaposvári csapat nevében: Fodor-Takács Eleonóra
2021-06-29

Köszönjük szépen ezt a kirándulás és a játékot.
2021-06-28

Köszönöm ezt a remek aplikációt nagyon érdekes és tanulságos.
2021-06-13

Ma jártunk Önöknél. Igazán jól éreztük magunkat. Szeretném megkérdezni, hogy tudható-e kinek a versei hangzottak el a színházi előadás alatt. Válaszukat előre is köszönöm
2021-06-09

Üdvözlöm önöket! Nagyon szép az épület, melegség önti el a szívemet. Nagyon tetszik, gratulálok a kialakításhoz, és szerintem ezt minden magyar embernek látnia kellene a kicsiktől az idősebb korosztályig. Köszönöm szépen az élményt, még ha csak így képeken keresztül.
2021-02-26

Nagyon jól összeszedett, tartalmas leírás, amely első olvasásra is érthető és megjegyezhető. A kvíz részben ellenőrizhető is, hogy mennyire. A kifestő is nagyon tetszett. Mondható játszva tanulásnak is.
2020-12-29

Töltsd le applikációnkat!

Járd be virtuálisan székházunkat az ingyenes mobilappunkkal! Tarts velünk a NAPÚTON az interaktív alkalmazás segítségével!

2020 Napúton - Minden jog fenntartva